Koupání Nová Ves

           Jeden z posledních prázdninových dnů jsme si chtěli s Kikinou konečně zajet na Novou ves. Ráno v devět jsme vyrazili, a za hodinu jsme tam byli. Arbek a Brettynka nabušení po odpočinku po táboře, takže cesta byla velmi rychlá. Na místě jsme na sebe hodily plavky, koně odstrojili a šupli jsme s nima do vody. A samozřejmě přesně jsme čekali, že se ozvali nějací strašně chytří lidi jak jsou ti koně spocení a špiní vodu a kdesi cosi.....tak jsme si neodpustila, že ta paní je taky spocená a leze do té vody :-))

 

           Nová Ves není vedená jako koupaliště pouze pro lidi a prostě jinde místo není, kde bychom mohli koně zchladit, takže i přesto jsme to riskly. Nakonec se nás víc lidí zastlo než nadávalo, takže jsme byli všichni rádi. Brettynka se chovala vzorně a Arbek taky.  Po koupání jsme povozily pár koníků dychtivých dětí a rodiče a babičky nám děkovaly. No proč ne, stejně koníci schnuli a lidem jsme udělali nakonec radost.

 

             Zpáteční cesta se nám trochu pomotala, protože Kika chtěla zkusit jet vrchem kolem lomu, tak jsme si trochu zajeli. Cesta byla známá zas chvilku a pak zas jsme nevěděly kde jsme. Brettynka nabrala svůj směr a tak jsme jí nechali jít. Jako můj oblíbený kompas měla kou plnou důvěru. Bohužel po dvou hodinách motání v lesích a hájích už jsme přešli i pár cest, jsme se rozhodly, že to vemem po žluté kterou jsme potkaly. Přeci jen na teploměru přes 50°C a už jsme toho měli všichni dost. Tak nějak jsme se dostali domů a pomalu začali umírat :-)))