Moje slohové střevo se potřebovalo vyjádřit :-))

            Tak Lysá opět po 5ti letech zklamala  Tak jsme se na to těšila, až jsme se přetěšila....Hned u vstupu problém s lístky...když už v předprodeji jsme si koupili místenky, kde ještě bylo na netu napsáno že je to předprodej, ani ve snu by nás nenapadlo, že si na místě stejně musíme vystát řadu jak sfiňa a ještě k tomu dokoupit vstupné....No a tak to bylo celý den.....potkali jsme dva vystavovatele aut, pár stánků s koňskýma věcma a kromě zemědělské výstavy to byla spíš pouť...plno hader, sladkostí, jídla že by tím krmili celé somálsko kvality ponuré a doprovodný program???? Soutěž ve voltiži, předvdedení pár hřebců a pak sledovat 3 hodiny parkur...no kdybych chtěla vidět závody, tak bych si na ně zajela někam, kde bude i účast trochu slušnější....při sledování stánku s místenkama, jsme se ujistili, že dalších přesně 14 lidí (jen co jsme sami slyšeli) se vztekali stejným způsobem že si musí kupovat klasickou vstupenku k místence......Dávat 200,- za to se podívat na dvoje závody a pár hřebců, projít si stánky ve kterých najdete jen to njejlevnější zboží moc koňáka nepotěší....a nakonec začali vyhazovat všechny lidi už před čtvrtou a to dost neslušným způsobem, včetně toho že dovnitř nechtěli pustit ani sestru samotného organizátora, takže zkrácený program a vstupy...no a kdo se chtěl dívat na soutěž falabelek, která byla chvíli po páté tak mu bylo řečeno co? Vypadněte ven a dívejte se přes plot  A dál jsme poslouchali nasraný lidi jak stojej venku a na večerní program si musej kupovat další vstupenky a k tomu i msítenky ve stejné hodnotě jako přes den....dost jich odešlo včetně nás a prostě to vzdali protože za to ty peníze opravdu nestály.....Ano, namtejte jak je těžké zorganizovat takovou akci a kdesi cosi, jen píšu jak to vidím z pohledu diváka koňáka, který se přijel na něco podívat a nakoupit.....Bohužel jsme si ani nic pro koně nekoupili jak kdysi bývalo zvykem přivést domů několik dek, chrániče,.....

    A abych nebyla jen negativní, tak: povrch v hale byl naprosto luxusní.....perfektně upravovaný...holky co pomáhaly stavět překážky kmitaly, občas udělaly správnou blbost jako všeci mi koňáci kteří jsme kdy na závodech pomáhali....hala byla skvěle osvětlená, provzdušněná. Stánkaři byli ochotní a snaživí najít veškeré zboží. Závodníci byli pěkně upravení, slušní. Koně perfektně vyčištění a podívaná na koně zblízka při pohybu je nádherný zážitek...je to něco jiného než když na něm sedíte a čekáte kdy na vás přijde řada a nervózně pochodujete abyste vše vzládli bez chyby...Dokonce byl přistavěný i pojízdný bankomat o kterém jsme si mysleli že ho vyždímáme (nakonec ni prd). A na záchodech byly sice fronty, ale naštěstí se rychle hýbaly. Záchody byly neustále udržované v čistotě když pominu hlučnou uklizečku nadávající na nás lidi=prasata :-)))

    Celkově byla akce pro děcka dobrá podívaná, ovšem pokud je budu chtít vzít na předvádění hřebců, určitě si zajedu k Mullerům, kde je k dispozici i káva, moderátorovi je vše rozumět a hlavně je to zadarmo, protože chceme aby naše klisničky měly nejlepší hříbátka :-)))

    Pokud na závody, tak kamkoliv jinam kde za to nebudeme muset platit vstupné, dočkáme se kvalitnějšího jídla (vyjma pštrosích specialit, na ty není co říct). A pokud na nějakou předváděcí show, kde bude předváděčka a doprovodný program přes celý den a nebudou to závody, tak to už je lepší si zajet okoukat nějaké hobby závody, hubertky, nebo se nechat provést nějakým pěkným rančem.

    Nic proti nikomu, je to jen můj pohled, ale do Lysé už tedy ne. Měla jsem si pořádně přečíst program že jde pouze o závody a peníze za cestu a vstupné utratit na lepší akci. Vím že děcka byly spokojené, výlet s nima byl skvělej, ale pro můj dobrý pocit: musím jim ukázat jak má vypadat show na koních když už za ní platíme  A děkuji že máte tak vychované děti rodiče!!! Bezstarostný hodný děcka.
Nebo vy jste snad někdy byli na nějakých závodech a platili jste za vstup na ně???