na 99% končím s eko

                A protože vlastním ekofarmu, můžu jen říct že na to kašlu, jedu podle podmínek, platím nehorázně drahé kontroly, které si my zemědělci musíme platit ze svého, abychom mohli každý rok certifikát obnovovat. A každý rok přeplatím na kontrole o 27% víc, než dostanu dotace, takže na co? 4 roky už se snažím, bojuju a na co? lidem co prodávám na trzích je to stejně jedno, prostě chtějí jen kozí sýry a mléko atd. a jestli to má biocertifikát je jim jedno........nejvíc mě sere, že si musím vzít volno, půl dne trávit s inspektorem, kterej si jen nechává zaplatit čas a místo toho aby farmu do půl hodinky prošel a zkontroloval, si tam vysedává a já ho platím od hodiny a 3 hodiny je teda moc. Aby prohlédl moje pozemky, ho musím vozit (to je fakt super s malým miminkem) a nebo mu zaplatit 10,-/km!!! A stejně s ním musím na ten pozemek jet. Nejenže bio krmivo je asi 3x dražíš než normální, musíme pro něj jezdit většinou stovky kilometrů, nejbližší máme 120km, sehnat bio seno? No místo 400,-/balík, platím každým rokem 1200,-/balík a fakt si myslíte že se nám to vyplatí?????? Ani omylem, nedivím se že na to všichni nadávají a už opravdu na to nemám po 4 LETECH FINANCE ABYCH ŽIVILA TYHLE SOUKROMÉ PODNIKY PRO JEDEN BIO CERTIFIKÁT, KTERÝ BY MĚLO VYDÁVAT MZE na základě kontrol na které ty lidi stejně má...a ne mít smlouvu se soukromou firmou, který my těžce platíme.

Takže po 4 letech placení už chci konečně být trochu v plusu.....to že z jednoho platu teď živíme koně a všechny zvířata, se fakt nevyplácí.

Pro dobrotu na žebrotu.

Jedna kontrola za druhou, bez ohledu na čas si my musíme udělat čas kdy oni si řeknou jinak jsme nespolupracující a když mi někdo řekne do telefonu: nezajímá mě že máte malé dítě - NO CHTĚLA BYCH S TAKOVÝM ČLOVĚKEM MLUVIT OSOBNĚ! Oni se strašně diví že s nima už nechci mluvit a musí přijet jiný inspektor.

Podle některých vyděláváme na koních - taky Vám to jasně objasním: 1 kůň měsíčně cca 3tis (krmení, veterinář - jen základní péče, kovář, vitamíny, sůl, opravy cajků), máme 7 vlastních koní (7x3=21tis měsíčně x 12měsíců = 252tis. Samozřejmě + - starší kůň potřebuje více vitamínů, hříbrata zas tolik nesežerou, ale co když máme úraz a je to hned 1.000,- tam veterináři, 1.000,- ta za léky???

Ročně máme cca 10 akcí po 3tis, tábory čistý zisk cca 24tis, pobyty dětí víkendovky a prázdniny cca 30tis = celkem ročně si koně vydělají cca 84tis + - kždý rok jinak (náklady každým rokem samozřejmě stoupají)

Ještě Vám připadá že si na našich koních vyděláváme pro sebe? Nebo už chápete že naše koně opravdu živíme z větší části ze svého???

Kdo to nechápe, vyhýbejte se našemu životu a hlavně našim zvířatům. Ostatní jste vítání a jakékoliv dary a příspěvky za jízdy a vaše děti jsou použity výhradně pro naše koně, které víte odkud jsem vytáhla...